Astoria 9.5 Cold Wine Pink - Extra száraz rosé gyöngyözőbor

Astoria 9.5 Cold Wine Pink - Extra száraz rosé gyöngyözőbor

Fogyasztói ár:
3,790 Ft
Cikkszám: G128-000063
Áraink bruttó árak.
db

Astoria 9.5 Cold Wine Pink - Extra száraz rosé gyöngyöző bor

 

TERMELÉSI TERÜLET :

Tenuta Val de Brun. Szőlőültetvények: észak-déli és nyugat-keleti tájolással, kb. 4000 / 4,500 szőlő hektáronként és átlagosan körülbelül 8/12 év.

 

Szőlőfajta:

A felső Treviso-i területre jellemző aromás fajtái alkotják.

 

TECHNOLÓGIA:

A szőlőt néhány napon belül szüretelik, mielőtt teljesen éretté válnak annak érdekében, hogy cukortartalmuk alacsonyabb legyen, savasságuk magasabb és aromájuk gyümölcsözőbb legyen. A hagyományos borkészítési folyamatot követik, puha préseléssel és részleges hideg macerációval. Az erjesztés körülbelül 10/12 ° C-on történik kiválasztott élesztőkkel, hogy nagyon aromás és intenzív aromákat érjen el. Teljes erjedés közben a mustot közvetlenül a nyomástartályba helyezzük a második fermentációhoz, és kis mennyiségű bort adunk hozzá piros szőlővel és rövid macerációs periódusokkal, ami a pezsgő számára a kívánt színt és árnyaltságot eredményezi.

A habzóbor erősen különleges aromájának erejének és fejlődésének elősegítése érdekében egyetlen fermentációs folyamatot végzünk, amely 35-40 napig tart alacsony hőmérsékleten.

Ezen túlmenően a borász „ösztönzi” olyan anyagokkal, amelyek szerkezetet és mélységet adnak a bornak, ezáltal ellensúlyozva az alacsony alkoholtartalmat és fenntartva az íz tökéletes egyensúlyát. Miután a második fermentáció befejeződött, a pezsgőt 20-30 napig finom porlasztással finomítják, hogy érzékszervi tulajdonságait kiegészítsék és gazdagítsák.

A palackozás előtt a finom aromás szőlőmocsár kis százalékát hozzá kell adni a bor ízének és csokorának teljesítéséhez és egyensúlyához.

 

ORGANOLEPTIKUS JELLEMZŐK:

Perlage: nagyon finom és tartós.

Szín: puha rózsaszín.

Csokor: tágas, finom, nagyon különös tekintettel az élesztő fajtás aromáira és illataira; Erős aromás jegyekkel.

Íz: teljes, harmonikus és finom puha.

 

KÉMIAI JELLEMZŐK:

Alkoholtartalom, térfogat%. 9.00 - 10.00

Cukor, g / l 16.00 - 17.00

Összes savasság, g / l 5.50 - 6.50

 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET:

2 - 3 ° C, jégvödörben.

 

TÁROLÁS:

A borot hűvös, száraz helyen kell tárolni, távol a fénytől és a hőforrástól.

A BORVÉDELEMBEN MEGHATÁROZOTT 9.5. HŰVÉD PINK - Astoria