Leírás
Cantine Vinci Marsala Superiore Garibaldi Dolce – édes fehérbor
Acéltartályokban, ellenőrzött hőmérsékleten (25/26°C) miután elkészült az alapbor, elkészítjük a "házasítást", amely abból áll, hogy borászati eredetű etil-alkoholt, főzött mustot és "mistellát" adunk az alaptermeléshez, hogy az megkapja a Marsala borra jellemző összetettséget.
Szín: Sötét borostyánszínű
Illat: Aszalt füge, muskotály, égetett cukor és édes fűszerek különleges jegyei érződnek.
Íz: Telt, testes, meleg és átölelő, balzsamos és kellemes, de nem túlontúl édes utóízzel.
Hordós érlelés: Legalább 2 év tölgyfahordókban
Palackos érlelés: Legalább 3 hónap
Maradékcukor: 100 gramm/liter.
Tálalási hőmérséklet: 14-16°C
Paraméterek
Szőlőfajta | Grillo (50%) és Catarratto (50%) |
Alkoholtartalom | 18% |
Maradékcukor | 100 gramm/liter |
Kiszerelés | 750 ml |
Minősítések, díjak
Golden Medal ( Berliner Wein Trophy ) – Berlin 2009
Bronze Medal ( International Wine Challenge ) – London 2012
Silver Medal ( Concours Mondial de Bruxelles ) – Brno 2020
Bronze Medal ( International Wine Challenge ) – London 2012
Silver Medal ( Concours Mondial de Bruxelles ) – Brno 2020