Leírás
Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore – brut pezsgő
DOCG Proseccoink bio Glera szőlőből készülnek Valdobbiadene dombvidékéről, amely az UNESCO világörökség része.
A szőlőt préseljük, majd a kapott mustot hagyjuk dekantálódni. A bor válogatott élesztőkkel 14 °C-os szabályozott hőmérsékleten erjed. Az alapbor elkészítése után egy autoklávban a másodlagos erjedés 4,5 atm-nél nagyobb belső nyomás eléréséig megy.
Az aperitif királyaként ismert és elhíresült Prosecco di Valdobbiadene - főként brut változatban - étkezés közben is fogyasztható: előételekhez, hal alapú első fogásokhoz kiváló.
Szín: Halvány szalmasárga, élénk zöldes reflexekkel.
Illat: harmonikus, gyümölcsös illat renet alma jegyeivel
Íz: friss, finom és elegáns íz, kellemes savakkal
4-6°C körüli hőmérsékleten ajánljuk.
A bor aranyérmet kapott a The Drink Business 2024-es Prosecco Masters versenyén.
Paraméterek
Szőlő | Glera |
Alkoholtartalom | 11% |
Kiszerelés | 750 ml |
Minősítések, díjak
ANNATA 2023
Medaglia d’oro al The Prosecco Masters by The Drink Business 2024