Leírás
Pizzolato Prosecco – brut pezsgő
Az előállítás során az első fázis egy hagyományos fehérborkészítés, 15°C és 17°C közötti ellenőrzött hőmérsékletekkel a szőlő minőségének garantálása érdekében. Ezt követi a természetes erjedés acéltartályokban: szabályozott hőmérsékleten, legalább 30 nap alatt megy végbe, amíg el nem éri a 4,5 atm-nél nagyobb belső nyomást.
Szín: Halvány szalmasárga, élénk zöldes reflexekkel.
Illat: harmonikus és gyümölcsös illat, renet alma és akác jegyeivel
Íz: bársonyos, üde, kiegyensúlyozott, élénk, elegáns utóízzel, finom és tartós perlage-al
4-6°C körüli hőmérsékleten ajánljuk.
Paraméterek
Szőlő | Glera |
Alkoholtartalom | 11% |
Kiszerelés | 750 ml |
Minősítések, díjak
ANNATA 2023
90/100 al concorso Wine Without Walls – 5 Star Wine di Vinitaly 2024
ANNATA 2022
Prosecco Doc Top 50 Tasting 2023 – Certificated and recommended by Wein Markt
ANNATA 2021
Medaglia di bronzo al The Prosecco Masters by The Drink Business 2023
Medaglia d’argento al The Prosecco Masters by The Drink Business 2022
89/100 Punti al Falstaff Trophy Prosecco 2022
ANNATA 2020
89 punti da “Vinous – Antonio Galloni” 2021