Leírás
Pizzolato Prosecco – extra dry pezsgő
Fehérborkészítés a mustnak a héjtól való leválasztásával lágy préseléssel és szabályozott 17°C-os erjesztéssel, hogy elősegítse az eredeti aromák kialakulását és megőrzését. Második fermentáció autoklávban Charmat módszerrel, körülbelül 40 napig, 4,5 atm belső nyomással.
Szín: Halvány szalmasárga, élénk zöldes reflexekkel.
Illat: intenzív illat, renet alma gyümölcsös- és a lilaakác virágos jegyeivel
Íz: íze lágy, friss és harmonikus, enyhén édes krémes perlage-al
4-6°C körüli hőmérsékleten ajánljuk.
VINTAGE 2022
Aranyérem a The Drink Business 2024-es Prosecco Masters versenyén
Prosecco Doc Top 50 Tasting 2023 – Certificated and recommended by Wein Markt
VINTAGE 2021
Bronzérem a The Drink Business 2023-as Prosecco Masters versenyén
Bronzérem a The Prosecco Masters kiállításon, a The Drink Business 2022
89/100 Falstaff Trophy „Prosecco” 2022
VINTAGE 2020
Ezüstérem 89 Par pont a Nemzetközi Organikus Bordíjon 2021 Wine System AG
Ezüstérem The Organic & Vegan Global Masters 2021
Paraméterek
Szőlő | Glera |
Alkoholtartalom | 11% |
Kiszerelés | 750 ml |
Minősítések, díjak
ANNATA 2022
Medaglia d’oro al The Prosecco Masters by The Drink Business 2024
ANNATA 2022
Prosecco Doc Top 50 Tasting 2023 – Certificated and recommended by Wein Markt
ANNATA 2021
Medaglia di bronzo al The Prosecco Masters by The Drink Business 2023
Medaglia di bronzo al The Prosecco Masters by The Drink Business 2022
Menzione di 89/100 al Falstaff Trophy “Prosecco” 2022
ANNATA 2020
Medaglia d’argento 89 Par Points all’International Organic Wine Award 2021 Wine System AG
Medaglia d’argento al The Organic & Vegan Global Masters 2021