Leírás
Pizzolato Stefany Valdobbiadene Prosecco Superiore – extra dry pezsgő
DOCG Proseccoink bio Glera szőlőből készülnek Valdobbiadene dombvidékéről, amely az UNESCO világörökség része. A „Stefany” 1994-ben született, nevét Settimo Pizzolato, az egyik legelső, több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező biobortermelő másodszülött lányáról kapta.
A szőlőt lágyan préselik, a musthoz válogatott élesztőket adnak, ami szabályozott, körülbelül 17°C-os hőmérsékleten erjed. Az így kapott bort néhány hónapig seprőn tartják, majd szűrik, és folytatják a második erjesztést. Ez a folyamat egy autoklávban körülbelül 60 nap alatt megy végbe, amíg el nem éri a kívánt 4,5 atm nyomást.
Kiválóan alkalmas aperitifnek, desszertek és gyümölcsök mellé.
Szín: Halvány szalmasárga, élénk zöldes reflexekkel.
Illat: harmonikus, gyümölcsös illat vadvirágok és akác jegyeivel.
Íz: friss, finom, kellemesen elegáns íz tartós perlage-al.
4-6°C körüli hőmérsékleten ajánljuk.
Paraméterek
Szőlő | Glera |
Alkoholtartalom | 11% |
Kiszerelés | 750 ml |
Minősítések, díjak