Prosecco - Pizzolato
A Prosecco száraz habzóbor, amit Glera szőlőfajtából készítenek. Általában alacsonyabb, többnyire 11–12% közötti alkoholtartalommal rendelkezik. Jellegzetes buborékos textúráját a Charmat-módszerrel érik el, ahol a másodlagos erjedés acéltartályokban zajlik. Ennek a reduktív módszernek köszönhető, hogy a borok kiválóan megőrzik ropogós és friss gyümölcsösségüket. A tipikus Prosecco karakter főként zöld alma, őszibarack és körte jegyekkel jellemezhető.
A Prosecco-nak két típusa létezik eredetmegjelölés szerint: DOC és DOCG, ahol az utóbbi a legmagasabb minőséget garantálja, és szigorúan korlátozott területekről származik.
1981-ben születik a Pizzolato Settimo & Gino birtok, és 1991-re már organikus minősítéssel rendelkezik. A cég a küldetését szőlőtőkéhez hasonlítja, melynek szilárd gyökerei a terület tiszteletét, felértékelődését tükrözik, törzse a természettel együtt dolgozó biomódszert képviseli, kiágazó levelei bizalmi kapcsolatokat jelentenek vásárlókkal, és a fürt, a jövő, valamint a bor- és biotermékek kultúrája felé irányuló innovatív fejlődés gyümölcsei.
"A természet nem siet, mégis minden megtörténik"